Libelium is offering new technical support channels, to contact with de Technical Support team to solve any issue our doubt please contact with your sales agent or visit our contact site



Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 8 posts ]
Author Message
 Post subject: Ph and EC reading problems
PostPosted: Wed Dec 04, 2019 9:42 am 

Joined: Tue Mar 27, 2018 10:20 am
Posts: 11
Hi everyone, I have a problem with reading Ph and EC. I state that I mounted opengarden with hydroponic shield on Arduino Mega, if I read the Ph with a 12V power supply and connected USB to the PC the reading is stable, as soon as I unplug the PC the readings become unstable. Someone who can help me?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Wed Dec 04, 2019 3:21 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
It's a weird issue, please let us know more detailed information about the connections, did you test with another cable or computer? How do you see the data when the USB is unpluged?

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Wed Dec 04, 2019 5:22 pm 

Joined: Tue Mar 27, 2018 10:20 am
Posts: 11
I read the sensor data via LCD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Wed Dec 04, 2019 5:36 pm 

Joined: Tue Mar 27, 2018 10:20 am
Posts: 11
The connections of the shield are STD, and the only thing I have changed are the pins concerning the i2c for brightness and for RTC, now they are working. On the mega instead I command the display with multiple wires connection. Furthermore, if I control a peristaltic pump on one of the irrigation outlets, the values ​​of Ph and EC become unstable again


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Thu Dec 05, 2019 12:49 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi, could you please share with us some images of the board and the connections.

It's a weird issue, normally it should be in the other way when the USB is connected it could introduce noise and affect the sensors but not like is happening to you.

Which 12v power supply are you using? Maybe this is the thing that introduces the noise, did you test to use another one?

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Fri Dec 06, 2019 7:11 am 

Joined: Tue Mar 27, 2018 10:20 am
Posts: 11
Using the power supply supplied with the kit opengarden hydroponic 12V 2A, I also tried the original Arduino power supply but it doesn't change anything.
As for the connections I have two inputs, a button and a switch with the usual pull-up on inputs 22 and 24 and on pins 23-25-27-29-31-33 command lcd.
I have not been informed if the other pins are changed from One to Mega beyond the I2C pins


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Sat Dec 07, 2019 10:32 pm 

Joined: Tue Mar 27, 2018 10:20 am
Posts: 11
https://drive.google.com/open?id=1AEcZc ... O-ZBwrtPMy
https://drive.google.com/open?id=1lZgM1 ... B7zrs_qGG7
https://drive.google.com/open?id=1sCkmb ... E5Y370SAs2
https://drive.google.com/open?id=1M78qs ... H9kOvYpqmO


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Ph and EC reading problems
PostPosted: Wed Dec 11, 2019 4:31 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi Belloz,

We're sorry but we don't know what could be the cause of the issue, we didn't test the board in Arduino Mega but it should work, please check the connections are clean and also please test to connect the power supply to another power supply socket.

Regards


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 8 posts ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Libelium theme based on 610nm Style by Daniel St. Jules of http://www.gamexe.net


© Libelium Comunicaciones Distribuidas S.L. | Terms of use.