Libelium is offering new technical support channels, to contact with de Technical Support team to solve any issue our doubt please contact with your sales agent or visit our contact site



Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]
Author Message
 Post subject: 3G Module For Arduino AT command
PostPosted: Wed Nov 20, 2019 9:20 am 

Joined: Fri Jun 22, 2018 10:11 am
Posts: 16
Hi there,


I'm trying to use your 3G module for arduino (SIM5215E) and somehow, I can't talk with it.

When I used the USB of the arduino to send my AT command it works correctly, the module answer OK.

Then I change the two jumper from USB to ARD, I tried to send the same command with the uC and it didn't work.

I tried to remove it and to send the command directly from the serial of the arduino : it didn't work. However, I did receive from the module :
START

+CME ERROR : SIM Failure

So, only the reception worked... I don't know why :-/ Any idea ?

For both USB and serial, I used the same software : Termite.

EDIT :

In fact, by "spying" the serial, when the module is turned on, it seems that the AT commands is not sent like if the signal was lost ... Do you have a schematic of this shield ?

It seems, only the reception is in cause it's really weird :-/

Thank's,

AGirafe


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 3G Module For Arduino AT command
PostPosted: Wed Nov 20, 2019 5:30 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi,

Could you please share an image of the board to check if the jumper are set properly?

What code did you upload to Arduino?

You can check the schematic of the board in the following link.
http://www.cooking-hacks.com/skin/front ... ematic.pdf

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 3G Module For Arduino AT command
PostPosted: Thu Nov 21, 2019 11:07 am 

Joined: Fri Jun 22, 2018 10:11 am
Posts: 16
Hi,

I tried with the ATMEGA328P of the arduino UNO, it didn't worked (the module didn't answer, like if my AT Command was somehow lost).

Then I test it by removing the atmega and replace it by 2 FTDI module (one to send the message and seeing it, and one to see the answers of the module).

There is a picture of my jumper configuration :

Image

I see on the schematic you sent me that there is some resistors on the Rx pin of the module (Rxd). What are their purpose ?

Regards,


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 3G Module For Arduino AT command
PostPosted: Thu Nov 21, 2019 11:15 am 

Joined: Fri Jun 22, 2018 10:11 am
Posts: 16
There is the picture in the right format, I don't know why I can't edit my previous post ..
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 3G Module For Arduino AT command
PostPosted: Tue Nov 26, 2019 10:25 am 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi,

What code do you upload to Arduino to send commands to the 3G module?

Do the commands include CR+LF (\r\n) at the end?

Regards


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Libelium theme based on 610nm Style by Daniel St. Jules of http://www.gamexe.net


© Libelium Comunicaciones Distribuidas S.L. | Terms of use.