Libelium is offering new technical support channels, to contact with de Technical Support team to solve any issue our doubt please contact with your sales agent or visit our contact site



Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 6 posts ]
Author Message
 Post subject: 4G + GPS Shield and Raspberry PI 3 Problems
PostPosted: Tue Nov 19, 2019 11:37 am 

Joined: Tue Nov 19, 2019 10:45 am
Posts: 3
hi, I just bought this module (4G + GPS Shield) and I have tried to follow this instruction (https://www.cooking-hacks.com/documentation/tutorials/4g-gps-lte-wcdma-hspa-3g-gprs-shield-arduino-raspberry-pi-waspmote-tutorial/) carefully, but when I tried to run one of the examples provided in this case get_module_info and get_network_information, I found some irregularities in the results, like this:

Start program
4G module ready
1.1. Hardware revision: 1.00
1.2. Manufacturer identification: Telit
1.3. Model identification: LE910-EUG
1.4. Revision identification: 17.01.522
1.5. IMEI: 35985205124xxxx
1.8. Show APN:
*****************************
APN: APN
LOGIN: user
PASSWORD: password
*****************************
1.9a. Temperature interval: 0
1.9b. Temperature: 27 Celsius degrees

I have not been able to find information about IMSI and ICCID...
then, when I want to try to find out my network information, a few seconds later error code 2 appears, which after I look further into the library, the error means : "not registered, but ME is currently searching for a new operator to register to"

so for these 2 problems, what should I do? I have tried to replace the sim card, but still see the same problem.
I hope you can help me to solve this problem, thank you


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 4G + GPS Shield and Raspberry PI 3 Problems
PostPosted: Tue Nov 19, 2019 1:18 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi, you should fill in the code the APN, LOGIN and PASSWORD of your network operator to get the network info.

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 4G + GPS Shield and Raspberry PI 3 Problems
PostPosted: Tue Dec 10, 2019 4:56 pm 

Joined: Tue Nov 19, 2019 10:45 am
Posts: 3
thank you for your help with my first problem :)
But for my second problem, when I tried to run the 4G_03_get_newtork_information.cpp program there was an error like I mentioned before. after I examined it more turns out that the error appears after calling the function _4G.checkDataConnection (30);
so how to solve this problem?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 4G + GPS Shield and Raspberry PI 3 Problems
PostPosted: Wed Dec 11, 2019 4:21 pm 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi,

Could you please let us know your SIM operator and the APN, LOGIN and PASSWORD you fill in your code?

Also, did you attach the antennas to the module?

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 4G + GPS Shield and Raspberry PI 3 Problems
PostPosted: Thu Dec 12, 2019 1:44 am 

Joined: Tue Nov 19, 2019 10:45 am
Posts: 3
Sure, I'm from Indonesia and I use Telkomsel SIM operator, this is the APN setting that I use:
APN: Telkomsel
Username: wap
Password: wap123

I have confirmed, if the antenna is mounted on the module.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 4G + GPS Shield and Raspberry PI 3 Problems
PostPosted: Thu Dec 12, 2019 9:37 am 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11366
Hi please with the following credentials,

APN: 'internet'
Username: ''
Password: ''

User and pass in blank.

Regards


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 6 posts ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Libelium theme based on 610nm Style by Daniel St. Jules of http://www.gamexe.net


© Libelium Comunicaciones Distribuidas S.L. | Terms of use.