Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 4 posts ]
Author Message
 Post subject: Smart Agriculture Board 3.0 not reading any sensors
PostPosted: Mon Jun 17, 2019 10:59 am 

Joined: Mon Jun 17, 2019 10:52 am
Posts: 2
Guys, so, we got a Smart Agriculture board 3.0 with a Waspmote Plug & Sense 1.5 with Sigfx communications. All works fine except we cannot see any data coming from the Smart Agriculture board v3.0 (meaning from the sensors)

Is there any way to get some help from you to see if these boards are working correctly?
We know the main board works because we can connect to it via your Libelium IDE and see data we see in the serial port monitor. We also know the Sigfox communications board works well because we can send data to the Sigfox network.

What we cannot be sure it works, is the Smart Agriculture Board since none of the sensors we have tried show any data. It shows the same values for both sensors with or without the sensors plugged in. We tried the sensors in Arduino board as well and they work fine.

Is there any way to know if the Smart Agriculture Board is working?
We tried 3 different boards in two different mainboards and is always the same result. No sensor data.

The sensors we have are:
1x Soil temperature (DS18B20)
1x Soil moisture 4.5 m (Watermark)

Any help would be welcome! -Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Smart Agriculture Board 3.0 not reading any sensors
PostPosted: Tue Jun 18, 2019 6:40 am 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11289
Hi Iotmonsta,

Please for this questions related to Waspmote products post the issue in the LIbelium forum,

https://www.libelium.com/forum/

Meanwhile please test both sensors separately using their example codes,

http://www.libelium.com/development/was ... r-reading/

http://www.libelium.com/development/was ... r-reading/

Post the issue with some images of the connections of the boards and the sensors and share the output of the sensors with the example codes.

Our colleagues of the LIbwlium forum will help you to find a solution to your problem.

Regards.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Smart Agriculture Board 3.0 not reading any sensors
PostPosted: Tue Jun 18, 2019 7:01 am 

Joined: Mon Jun 17, 2019 10:52 am
Posts: 2
Thanks for your reply. But the reason for posting this in this forum is because your team at Libelium directed me to do so in this forum. We'll test these items you suggested and will post images back in here. Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Smart Agriculture Board 3.0 not reading any sensors
PostPosted: Tue Jun 18, 2019 8:07 am 

Joined: Mon Sep 28, 2009 12:06 pm
Posts: 11289
You're welcome! Hope you solve the issue soon.

Regards


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 4 posts ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Libelium theme based on 610nm Style by Daniel St. Jules of http://www.gamexe.net


© Libelium Comunicaciones Distribuidas S.L. | Terms of use.